Werk Zoeken in Nederland

Zie je het niet meer zitten?

Je kunt ondertussen ook iets tijdelijks gaan doen, iets totaal anders waar wél werk in te vinden is..

Werk zoeken als zzp-er

werk zoeken zzp Werk zoeken als zzp-er is natuurlijk een beetje raar. Zzp-er word je meestal omdat je iets gaat ondernemen. Er zijn natuurlijk ook mensen die graag zzp-er willen worden en dan maar iets gaan ondernemen. Maar dat is niet echt de logische volgorde.

Aan het werk als zzp-er

Waar moet je als zzp-er nu rekening mee houden als je aan het werk gaat? De belastingdienst stelt een aantal eisen aan zzp-ers. Je moet een administratie bijhouden. En je moet BTW afdragen. Aangifte hiervan doe je meestal per kwartaal. Ben je daar te laat mee dan moet je een boete betalen. Voor de rest valt het eigenlijk best wel mee wat je allemaal moet regelen. Over het algemeen geldt: gebruik je gezonde verstand dan kom je een heel eind.

Verzekeringen als zzp-er

Als zzp-er moet je zelf zorg dragen voor al je verzekeringen zoals bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Natuurlijk heb je nog veel meer verzekeringen. Je kunt tegen bijna alles verzekeren, maar de vraag is of het nuttig is. Je kunt het beste een afspraak maken met een verzekeringsadviseur en bij elke verzekering je afvragen of je het ook echt nodig hebt...

Voordelen werken als zzp-er

Ok, je moet een administratie bijhouden en je loopt misschien meer risico. Maar het leven als zzp-er heeft ook veel voordelen. Het grootste voordeel als zelfstandige zonder personeel (zzp-er) is toch wel de vrijheid. Geen gezeur met collega's of met je baas, je kunt alle keuzes zelf maken en je kunt je eigen werktijden bepalen. Bovendien heb je als zzp-er een belastingvoordeel. Zeker als starter kun je profiteren van een gunstige fiscale regeling. Betaal niet teveel en benut de MKB vrijstelling, startersaftrek en zelfstandige aftrek volledig!
 

Tip: Open Sollicitatie

Onze Tip: stuur een open sollicitatie aan een bedrijf waar je zou willen werken. Over het algemeen werkt dat goed. Bedrijven stellen het vaak op prijs als mensen interesse in het bedrijf tonen en er dan solliciteren!
.