Werk Zoeken in Nederland

Zie je het niet meer zitten?

Je kunt ondertussen ook iets tijdelijks gaan doen, iets totaal anders waar wél werk in te vinden is..

Werk zoeken als psycholoog

werk zoeken psycholoog De studie psychologie is elk jaar zeer populair. Ieder jaar weer heeft deze studie een record aantal inschrijvingen. Waar blijven al die studenten na hun studie? Is er wel werk voor al die psychologen?

Studie psychologie

Dat de studie zoveel inschrijvingen heeft is niet voor niets. Veel studenten kiezen psychologie als tweede studie. Ook zijn er studenten die nog niet precies weten wat ze willen en dan maar een jaar psychologie gaan doen. Dat is immers nooit weg. En dan heb je een groep die de studie bewust heeft gekozen. Heel begrijpelijk, want het is een zeer interessante studie met veel mogelijkheden om later werk in te vinden.

Werken als psycholoog

Studenten die afgestudeerd zijn kunnen natuurlijk zelf een praktijk opstarten of aan het werk gaan als psycholoog bij bijvoorbeeld GGZ. Maar ook andere beroepen zijn bereikbaar als afgestudeerd psycholoog. Vooral in de werving en selectie en recruitment business is veel vraag naar psychologen. Ook kun je aan het werk als loopbaanbegeleider of coach.
 

Tip: Open Sollicitatie

Onze Tip: stuur een open sollicitatie aan een bedrijf waar je zou willen werken. Over het algemeen werkt dat goed. Bedrijven stellen het vaak op prijs als mensen interesse in het bedrijf tonen en er dan solliciteren!
.