Werk Zoeken in Nederland

Zie je het niet meer zitten?

Je kunt ondertussen ook iets tijdelijks gaan doen, iets totaal anders waar wél werk in te vinden is..

Werk zoeken als maatschappelijk werker

werk zoeken maatschappelijk werker Ben je op zoek naar werk als maatschappelijk werker? Kun je goed luisteren en weet je van aanpakken? Vind je het bovendien fijn om mensen te ondersteunen bij het oplossen van hun problemen? Dan is maatschappelijk werk misschien wel iets voor jou.

Wat kun je verwachten?

Maatschappelijk werkers worden op verschillende gebieden ingezet. Als maatschappelijk werkers kun je bijvoorbeeld mensen ondersteunen bij relatieproblemen of hulp bieden bij opvoedingsproblemen. Ook de GGZ heeft veel maatschappelijk werkers in dienst om mensen met psychische problemen te ondersteunen. Over het algemeen geldt dat het een zwaar beroep is. Je moet stevig in je schoenen staan en natuurlijk betrokken zijn bij de mensen die je ondersteunt, maar wel een afstand weten te bewaren. Het is niet de bedoeling dat je de problemen 's avonds mee naar huis neemt.
 

Tip: Open Sollicitatie

Onze Tip: stuur een open sollicitatie aan een bedrijf waar je zou willen werken. Over het algemeen werkt dat goed. Bedrijven stellen het vaak op prijs als mensen interesse in het bedrijf tonen en er dan solliciteren!
.