Werk Zoeken in Nederland

Zie je het niet meer zitten?

Je kunt ondertussen ook iets tijdelijks gaan doen, iets totaal anders waar wél werk in te vinden is..

Werk zoeken als leerkracht

werk zoeken leerkracht Ben je op zoek naar werk als leerkracht? Vooral in de periode voorafgaand aan het nieuwe schooljaar zijn scholengemeenschappen altijd hard op zoek naar leraren. Het liefst hebben ze nog voor de zomervakantie de bezetting voor het volgende jaar op orde. Maar ook tijdens het schooljaar is er behoefte aan leerkrachten. Leraressen gaan met zwangerschapsverlof of leerkrachten worden langdurig ziek... je kunt lang niet alles voorzien.

Leerkracht basisonderwijs

Om als leerkracht in het basisonderwijs aan de slag te kunnen, is een pedagogische vooropleiding vereist. In veel gevallen hebben leerkrachten een PABO achtergrond. Ook is er een verschil tussen het lesgeven in de onderbouw en bovenbouw. De meeste leerkrachten hebben wel een duidelijke voorkeur.

Leerkracht voortgezet onderwijs

Als leerkracht in het voortgezet onderwijs geef je een specifiek vak. Hier moet je uiteraard de nodige kennis voor in huis hebben. De meeste leerkrachten hebben dan een HBO of Universitaire opleiding gevolgd in combinatie met een lesbevoegdheid.

Flexibel inzetbare leerkrachten

Heb je geen vaste aanstelling en ben je toch op zoek naar werk als leerkracht? Misschien kun je aan het werk als flexibel inzetbare leerkracht. Gedurende het schooljaar is er altijd behoefte aan leerkrachten die tijdelijk een klas kunnen waarnemen. Neem contact op met de instelling waar je graag aan de slag wil en geef aan dat ze je altijd mogen bellen als ze iemand nodig hebben.
 

Tip: Open Sollicitatie

Onze Tip: stuur een open sollicitatie aan een bedrijf waar je zou willen werken. Over het algemeen werkt dat goed. Bedrijven stellen het vaak op prijs als mensen interesse in het bedrijf tonen en er dan solliciteren!
.