Werk Zoeken in Nederland

Zie je het niet meer zitten?

Je kunt ondertussen ook iets tijdelijks gaan doen, iets totaal anders waar wél werk in te vinden is..

Werk zoeken in Kinderopvang

werk zoeken kinderopvang Ben je op zoek naar werk in de kinderopvang? Vooral in de grote steden zijn veel kinderdagverblijven. Per groep is wettelijk vastgesteld dat er tenminste twee leidsters aanwezig zijn. Hierdoor is er veel werk in de kinderopvang. In bijna alle gevallen zul je een diploma van een pedagogische opleiding moeten kunnen overhandigen. Bovendien zijn referenties erg belangrijk. Zeker door de kindermisbruikzaak die recent aan het licht is gekomen, zijn de eisen extra aangescherpt.

Werken in een kinderdagverblijf

Veel ouders brengen hun kinderen voor een aantal dagen naar een kinderdagverblijf. Kinderen worden zoveel mogelijk bij leeftijdsgenootjes in een groep geplaatst. Hierdoor heb je vaak groepen met alleen maar baby's, peuters en kleuters. Wil je graag werken met baby's of juist met kleuters? In veel gevallen kun je aangeven wat je voorkeur geniet. Bij veel kinderdagverblijven is een antecedenten onderzoek standaard onderdeel van de sollicitatie procedure. Je kunt alleen maar werken bij een kinderdagverblijf als je antecedenten onderzoek in orde is. Bij een antecedenten onderzoek kijken ze naar je verleden. Of er ooit aangifte tegen je is gedaan wat betreft kindermishandeling en dergelijke.

Werken in de naschoolse opvang

Vanaf 4 jaar gaan kinderen naar de kleuterschool. Dit is echter geen volledige werkdag en ook als kinderen wat ouder zijn, gaan ze nooit een hele werkdag naar school. Als je 8 uur werkt als ouders zul je dus opvang moeten regelen om de uren in de middag te overbruggen. Naschoolse opvang voorziet in die behoefte. Als je gaat werken in de naschoolse opvang zul je geen zorg dragen voor de echte kleintjes. Baby's en peuters kunnen terecht op de kinderdagverblijven. Naschoolse opvang is voor oudere kinderen bedoeld. Net als voor alle beroepen waar je met kinderen werkt, zal een antecedenten onderzoek onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Werken als gastouder

Als gastouder kun je thuis oppassen op een aantal kinderen en hier een vergoeding voor vragen. Ook opa's en oma's komen voor deze regeling in aanmerking. Sinds enige tijd zijn de voorwaarden voor gastouders wel aangescherpt. Zo dient elke gastouders tegenwoordig in het bezit te zijn van een EHBO diploma. Wil je dus aan het werk als gastouders dan dien je in het bezit te zijn van een EHBO diploma.
 

Tip: Open Sollicitatie

Onze Tip: stuur een open sollicitatie aan een bedrijf waar je zou willen werken. Over het algemeen werkt dat goed. Bedrijven stellen het vaak op prijs als mensen interesse in het bedrijf tonen en er dan solliciteren!
.